Categories
Wonen

Schattige ideeën voor een kwekerij met een dierenthema

Als het gaat om het decor van de kinderkamer, kan niets klassieker en geliefd zijn dan de kinderkamer met een dierenthema. Van donzige katoenstaartjes tot giraffen met lange hals, we kunnen gewoon geen genoeg krijgen van die wollige kleine gezichtjes – en terecht.

Dierenthema’s zijn niet alleen schattig, maar ze zijn ook ongelooflijk veelzijdig en lenen zich voor een hele reeks verschillende decorstijlen en kleurenschema’s. Of je look nu boho chic of modern minimalistisch is, er is altijd ruimte voor een harige vriend of twee, dus spring maar! (Of kruipen … of springen – of wat het geval ook is!)

Woodland wonder

Een prachtige, handgetekende krijtbordmuurschildering dient als een schilderachtig decor voor deze moderne, bosrijke kwekerij vol bosvrienden. Het monochrome palet van de muurschildering past mooi bij de kleurenpracht die de dierenportretten bieden.

Heel schattig

Met zijn gedurfd patroonbehang, organische, jungle-geïnspireerde texturen en strakke moderne uitstraling, kan deze vondst met dierenthema niet leuker zijn! Een prachtige rubberboomplant voegt de perfecte toets toe en geeft de ruimte een boost van natuurlijke energie.

Foxy kwekerij

Een slimme kinderkamer met vos-thema houdt de dingen zacht en neutraal met slechts af en toe een vleugje foxy-oranje, waardoor een thema-ruimte ontstaat die gemakkelijk kan worden bijgewerkt naarmate je kleine vos-pup opgroeit.

Slim circus

Op zoek naar een uniek dierenthema? Een lieve, vintage kinderkamer met circusthema is de perfecte plek voor een speelse troep leeuwen, tijgers en olifanten om naar huis te bellen.

Categories
Wonen

Lessen over decoreren

De filmwereld kent niet alleen meesters in filmen, acteren of fotografie, maar ook decoratiemeesters. Esthetiek speelt een sleutelrol bij het arrangeren van scènes en sommige regisseurs hebben de kunst van kleur en vorm echt onder de knie.

De drie kenmerken achter het decor van Wes Anderson zijn een onberispelijk gebruik van het kleurenpalet; een aangeboren geschenk voor verhoudingen en symmetrie; en als laatste een golf van nostalgie.

De kunst van kleur

Mensen die zijn werk hebben gezien, zullen zijn stijl koppelen aan pastelkleuren. Naast pastelkleuren, gebruikt het ook moedig grijstinten, bruin en zwart.

Een vrije symmetrie

Seal is perfecte geometrie. Begrijp het niet verkeerd – hij streeft niet naar perfecte paren, identieke helften of saaie vierkante perfectie. In plaats daarvan maakt hij sets die georganiseerd zijn en naadloos in het verhaal passen. Elke tafel, boekenkast en muur is weer een ander kenmerk van zijn uitstekende werk.

Retro sfeer

Retro vibes met een vleugje moderniteit die naar buiten gluren. Hij zoekt naar klassieke stukken, antiek, items die verband houden met reizen, patroonpapier – en hij zoekt al die elementen met een plan in gedachten. Hoezeer hij een set ook kan vullen met details en objecten, geen enkel stuk mist een specifiek doel.

Na het lezen van onze post, vraag je je misschien af ​​hoe je deze prachtige decorstijl op je eigen huis kunt toepassen? Het is makkelijker dan je denkt.

Kies om te beginnen zorgvuldig uw kleurenpalet. Bekijk enkele van de paletten van bovenaf. Als u meer voorbeelden wilt bekijken.

Geef vervolgens uw interieur een vintage uitstraling met het juiste meubelstuk, verlichtingsarmaturen of uw stoffen. Zorg er ten slotte voor dat uw verhoudingen, lay-out en symmetrie allemaal in orde zijn. Gebruik bijvoorbeeld twee bijzettafels in uw woonkamer met een boekenkast erachter.

Neem de regisseursstoel om uw huisdecor samen te stellen. Vul het met sensaties door kleur en lay-out te gebruiken.

Categories
Wonen

Een andere manier om kleur toe te voegen

Als u het plafond van uw kamer schildert, kan het meer opvallen. In dit artikel bespreken we welke kleuren te gebruiken en wat de beste combinaties zijn voor plafond en wanden.

Kleur hoeft niet beperkt te blijven tot muren en meubels. Er zijn andere manieren om een ​​kamer op te vrolijken en tot leven te wekken, zoals het schilderen van je plafond.

De chromatische bijdrage die u aan uw huis levert, is cruciaal. Decoratieve objecten moeten de kleuren in de kamer aanvullen. Daarom mag de kleur van de muren niet het enige aspect zijn waarop u zich concentreert.

Over het algemeen richten we ons op de vloer en muren, maar hoe zit het met het plafond? Het blijft meestal op de achtergrond en wordt niet zoveel gewaardeerd als het verdient. U kunt echter een adembenemend decoratief element missen als u vermijdt het plafond te combineren in uw interieurontwerpen.

Het plafond schilderen – in de kleur wit

Hoogstwaarschijnlijk zijn de plafonds in uw kamers wit. Dit betekent niet dat de muren ook wit zijn, maar we kiezen vaak veel wit. Wit is goed te combineren met alles. Het zorgt er echter niet voor dat het plafond opvalt.

Daarom richten we onze aandacht meer op de decoratieve objecten die passen bij de kleur van de muren. Als er een hanglamp is, geeft wit geen contrasterend effect of een esthetische confrontatie.

Aan de andere kant genereert het een gevoel van openheid en grotere amplitude. Als je de muren van de kamer met een donkere kleur schildert, voelt de kamer kleiner aan.

De beste combinaties tussen plafond en wanden

In de wereld van interieurontwerp moet er overeenstemming, harmonie en een combinatie van decoratieve middelen zijn. Daarom moet je een geweldige kleurencombinatie hebben voor het plafond en de muren.

We hebben al vermeld dat witte plafonds perfect zijn wanneer ze op de juiste manier worden gecombineerd met de muren. Op deze manier riskeer je de harmonie van de kamer niet.

Een andere mogelijkheid is om de kleuren om te keren, zodat de muren wit zijn en het plafond een donkere kleur krijgt. Het doel van dit proces is om te contrasteren en een omgekeerd effect te produceren dat erg aantrekkelijk is.

Aardse kleuren zien er geweldig uit zolang de donkerste aan het plafond hangt. Dit contrasteert de muren en het plafond en behoudt dezelfde kleurharmonie door de hele decoratieve set.

Als je van de kleur grijs houdt, raden we je aan om het plafond in deze kleur te schilderen. Het neutraliseert de decoraties beter en zorgt voor een onverschillige sfeer. Het benadrukt ook de tint op de muren.

Gebruik in het algemeen geen felle kleuren – het geeft de kamer een rommelige en overgedecoreerde look.

Categories
Wonen

Hoe u uw huis kunt inrichten om er een gelukkige plek van te maken

Als je aan geluk denkt, is woondecoratie misschien niet het eerste waar je aan denkt. U moet echter weten dat de decoratie van uw huis veel van invloed is op uw humeur en dat u met veel ideeën en trucs er een gelukkige plek van kunt maken. De kleuren, de materialen, de harmonie, de stijlen … Wil je van je huis een fijne plek maken?

De kleuren van een gelukkig huis

Het is geen verrassing dat kleuren onze emoties beïnvloeden. Experts hebben veel geschreven over de psychologie van kleur.

Je moet zorgvuldig het kleurenpalet kiezen dat je gaat gebruiken om je huis te versieren. Gebruik het niet alleen op de muren, maar ook op de rest van de decoratieve elementen, zoals vloerkleden, spiegels, kussens, banken en kunst. Warme en neutrale kleuren zorgen voor een gevoel van rust.

De natuur, een eenvoudige manier om van je huis een fijne plek te maken

Planten werken hun magie in huizen! Ze kunnen elke omgeving opvrolijken tijdens het reinigen en zuiveren. Volgens feng shui kunnen ze zelfs energie in evenwicht houden.

Voeg naast natuurlijke planten vazen ​​toe met felgekleurde bloemen.

Ambachten zijn een must

Ambachtelijke details geven uw woning een eigen identiteit, met een ziel en een hart.

Als je van reizen houdt of steden bezoekt die dicht bij de stad liggen waar je woont, maak dan van de gelegenheid gebruik om contact te maken met lokale ambachtslieden en neem een ​​kunstwerk mee naar huis. Keramiek, rieten manden, glas, hout … Er zijn zoveel opties dat u niet weet welke u moet kiezen!

Kinderkamers

Als je kinderen hebt, is het inrichten van hun slaapkamers een kans om je fantasie de vrije loop te laten en de kamer te vullen met leuke dingen!

Help uw kinderen hun slaapkamers schoon en netjes te houden door ze dozen met wielen of gekleurde manden te geven. Behang is ook een ideale keuze om van de slaapkamer van je kind een fijne plek te maken.

Andere optie? Versier de muren met de tekeningen en schilderijen van je kind! Gebruik hun knuffels en houten speelgoed als onderdeel van de decoratie en voeg een kleurrijk tapijt toe waarop ze kunnen spelen.

Voeg uw persoonlijke toets toe

De mogelijkheden zijn eindeloos en hangen af ​​van je smaak! Ze kunnen variëren van foto’s, vazen, keramiek, gerecyclede meubels, bloempotten, een lamp gemaakt met flessen … Ga online voor inspiratie om van je huis een fijne plek te maken.

Denk aan het belang van verlichting

Licht is essentieel voor de hersenen om het evenwicht te bereiken dat het lichaam nodig heeft. Naast het binnenlaten van natuurlijk licht, is het raadzaam om het meubilair te richten op de plaats waar licht uw huis binnenkomt. Op deze manier heb je altijd een glimlach op je gezicht.

Herinneringen maken mensen blij

Print de foto’s van je laatste reis of foto’s van diners met vrienden. We zijn er zeker van dat ze je elke keer dat je ernaar kijkt zullen laten glimlachen! Positieve herinneringen bevorderen het welzijn. Verfraai uw huis met alles wat u aan goede tijden doet denken. Print de foto’s van je laatste reis of foto’s van diners met vrienden. We zijn er zeker van dat ze je elke keer dat je ernaar kijkt zullen laten glimlachen! Positieve herinneringen bevorderen het welzijn. Verfraai uw huis met alles wat u aan goede tijden doet denken.

Categories
Wonen

Marokkaanse huiskamerideeën

1.- Marokkaanse huiskamerideeën

Echte Marokkaanse woonkamers zoals deze weelderige met zijn levendige roze muren, geperforeerde metalen lantaarns en met fluweel beklede banketten zijn moeilijk na te bootsen zonder de prachtige gebeeldhouwde en geschilderde plafonds, dramatische ramen en architectonische bogen. Maar de Marokkaanse woonkamer is al lang een bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld en Marokkaanse elementen kunnen in elk interieur worden verwerkt.

Marokkaanse woonkamers zijn gezellige ruimtes met een veelvoud aan zitmogelijkheden om samen te komen met vrienden en familie, zoals loungey laaghangende banketachtige omhulde gestoffeerde banken geaccentueerd met grote salontafels of meerdere kleine tafels. Extra zitmogelijkheden zijn vaak klassieke Marokkaanse leren vloerpoefs, houtsnijwerk of sculpturale metalen stoelen en krukken. Marokkaanse metalen hanglampen en schansen staan ​​bekend om hun sculpturale uitstraling en magische schaduwpatronen bij nachtverlichting. Marokkaans textiel, waaronder kussens in een veelvoud aan texturen, kleuren en patronen, geweven plaids en Berber-tapijten die zowel in traditionele omgevingen als in de moderne interieurs van het midden van de eeuw werken waar ze populair waren en in hedendaagse huizen van vandaag.

Hoewel unapologetisch gedurfde kleuren en patronen een kenmerk zijn van Marokkaans design, wordt het ook gekenmerkt door sculpturale handgemaakte accessoires in natuurlijke materialen, zoals de klassieke witte en zwarte grafische patronen van Beni Ourain-tapijten, geweven manden en textiel zoals wollen pom pom-worpen en Marokkaanse trouwdekens. Deze Marokkaanse decorelementen kunnen textuur en interesse toevoegen aan de moderne kamers van de koekjessnijder en goed combineren met industriële, Scandinavische en andere populaire stijlen uit het midden van de eeuw om een ​​gelaagde, wereldse, multidimensionale look te creëren.

Eclectisch

Een eclectische, bereisde sfeer “die past bij de levensstijl en ervaring van haar klanten. Ik zie hoe de vintage koperen lamp, de vorm van de open haard, het vintage Perzische tapijt op de poef en de smeedijzeren krukken samenwerken om een ​​Andalusisch effect te creëren Om ervoor te zorgen dat de kamer niet te ver in die richting gaat (ik wil nooit dat een kamer er thematisch uitziet), hielden we midden in de eeuw details zoals de baarmoederstoel en de Noguchi-lantaarn boven de tafel achter in de kamer – evenals klassieke Amerikaanse stukken zoals de corduroy sofa en rugby gestreepte gordijnen.

Pastels en warme metalen

Een frisse, zachte, moderne Marokkaanse woonkamer begint met een frisse witte bank die is versierd met kussens die zwart-witte afbeeldingen combineren die zijn verzacht met een vleugje pastelroze. Warme metalen accenten zoals een traditioneel koperen theeblad en een koperen lantaarn vullen het kleurenpalet aan en een gestructureerd tapijt maakt de look af.

Neutraal Marokkaans met industriële accenten

Het neutrale palet van dit woonkamerontwerp krijgt diepte met textiel in donkere kleuren, een grafisch Beni Ourain-tapijt en rijkdom met handgemaakte accessoires zoals gesneden houten kommen en kandelaars. Industriële accenten zoals een salontafel met ruw uitgehouwen palet en een industriële vloerlamp versterken de look een beetje, de helderwitte bank houdt het een fris en eigentijds gevoel en het grafisch geweven Beni Ourain-tapijt in een geometrisch patroon verbindt het allemaal samen.

Marokkaanse make-over

De gezellige stoel bij het raam in dit huis in mediterrane stijl, een op Marokko geïnspireerde make-over met Moorse bogen. Ze accessoriseerde het zitgedeelte met sculpturale krukken in felle kleuren en Marokkaanse leren poefs op de vloer om een ​​uitnodigende ruimte te creëren met meerdere zitmogelijkheden die een knipoog zijn naar Marokkaanse stijl met een moderne uitstraling.