Beauty

Hoe breuk op uw natuurlijke haar te voorkomen

Ik ben dol op mijn 4c-haar, zelfs na urenlang wassen, conditioneren en stylen. Maar ik maak me de laatste tijd veel zorgen over hoe ik haarbreuk kan voorkomen en mijn haar gehydrateerd kan houden, dankzij thuisblijvende bestellingen die betekenen dat ik niet naar mijn kapper kan gaan zoals ik normaal zou doen. Laten we zeggen dat het verzorgen van mijn natuurlijke haar een stuk uitdagender is geworden in het tijdperk van sociale afstand. Het goede nieuws is dat ik (zoals de meeste naturals) al een idee heb hoe ik mijn krullen moet onderhouden, dankzij jaren van vallen en opstaan ​​(en een aantal zeer gewaardeerde begeleiding van favoriete natuurlijke haarvloggers). Maar ik vertrouw nog steeds typisch op geliefde experts voor bepaalde diensten – zoals versieringen, conditioneringsbehandelingen en beschermende styling – waar ik althans voorlopig geen toegang meer toe heb. Ik sta hier absoluut niet alleen in.

Ik ben al meer dan zes jaar natuurlijk en ik heb nog steeds vragen over hoe ik haarbreuk kan voorkomen en vocht kan behouden, vooral nu ik gekleurd haar heb.

1. Sla wasdag niet over.

Het overslaan van een wasdag kan verleidelijk zijn, vooral als je een beschermende stijl zoals doosvlechten draagt, omdat wassen kroezen kan veroorzaken.

2. Stoom je haar.

Stoombehandelingen zijn populair bij natuurliefhebbers, en terecht.

3. Gebruik een leave-in conditioner.

Onderschat nooit de kracht van een leave-in conditioner.

4. Verzegel uw uiteinden.

Droge haarpunten zijn een ander dagelijks pijnpunt voor veel naturals, maar oliën en zware crèmes zijn een goede oplossing om de haarpunten te verzegelen.

Leave a Response