AccessDeniedAccess DeniedBK2QZS5CKZ2CG9ZZGNITGXaNFkyWdPZETjQcr/PSgNsc97p0p0j8iVZ+bXmyzyRT3LckSYVW0HlMQ+YSr+g2Id3u7sI= Alles wat u moet weten om een yoga-levensstijl te leiden – Vera Westera
Lifestyle

Alles wat u moet weten om een yoga-levensstijl te leiden

Yoga is een manier van leven. Het gaat veel verder dan onze lessen en trainingen, en strekt zich uit tot elk aspect. De yogische levensstijl is zeer gunstig voor onszelf en voor de wereld om ons heen. In deze tijden van milieucrisis, als we allemaal de eed afleggen om een ​​paar veranderingen aan te brengen om de yoga-levensstijl aan te nemen, kunnen we de wereld een betere plek maken.

“Yoga is een levensstijl en niet alleen een soort oefening om fit en gezond te blijven. Het is een wetenschap die de eindeloze mogelijkheden van onze geest en ziel ontplooit. ”- Anamika Mishra

De oude Indiase benadering van yoga was heel anders dan hoe we het zien. Yoga was niet alleen een onderdeel van het leven; het was een manier van leven. Het eindigde niet met een sessie, maar vormde het dagelijkse leven. De asana’s en ademhalingsoefeningen zijn slechts één onderdeel van de Yogische levensstijl.

Deze manier van leven omvatte het bestuderen en diepgaand begrijpen van de Yogische filosofieën, het verdienen van goed karma, het afstemmen van chakra’s, vriendelijkheid tegenover anderen, bewustzijn van onze omgeving en dankbaarheid voor alles wat we hebben. Deze levensstijl is zeer gunstig voor ons eigen welzijn, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel, omdat het ons helpt betere mensen te zijn.

Het is ook attent op de planeet. In de nasleep van de huidige omgevingsomstandigheden en klimaatverandering, als we allemaal proberen de yoga-levensstijl over te nemen, kunnen we een echt verschil maken.

Yoga als levensstijl

Simpel gezegd, het aannemen van een yoga-levensstijl houdt in dat we proberen ons dagelijks leven te leiden, geïnspireerd door de manier van leven die de oude Indiase yogi’s leefden. Het is een toewijding die we aan onszelf doen, een begrip van waar wij mensen staan ​​in het ethos van deze wereld, onze relatie met de andere soort en de planeet.

Deze levensstijl brengt een bewuste verandering met zich mee in onze algehele manier van leven en vooruitzichten. Het zal de fysieke gezondheid verbeteren, het risico op ziekten verminderen, veroudering vertragen en helpen om de huidige aandoeningen onder controle te houden. We zullen ook een sterke verbetering in mentale gezondheid zien, evenals ons perspectief als we de yoga-levensstijl aannemen.

Leave a Response