AccessDeniedAccess DeniedBK2QZS5CKZ2CG9ZZGNITGXaNFkyWdPZETjQcr/PSgNsc97p0p0j8iVZ+bXmyzyRT3LckSYVW0HlMQ+YSr+g2Id3u7sI= Hoe een yoga-levensstijl te leven – Vera Westera
Lifestyle

Hoe een yoga-levensstijl te leven

Elke keer dat we naar een yogahouding gaan of een pranayama beoefenen, verdiepen we ons vermogen om ons lichaam, onze ademhaling en onze focus te beheersen. Evenzo, wanneer we dieper ingaan op de filosofie van yoga, beginnen we van nature te eten, slapen, lief te hebben en meer als yogi’s te denken. Als je verlangt naar praktische manieren om alle takken van yoga in je dagelijkse leven op te nemen, is het misschien tijd om te ontdekken hoe je een yoga-levensstijl kunt leiden.

Wat is een yogische levensstijl?

Een yogische levensstijl houdt in dat we bewust onze houding, gewoonten en algemene levenswijzen vormgeven om meer in overeenstemming te zijn met de filosofieën, principes, moraal en ethiek van yoga. Hoewel we allemaal een zeer individuele manier hebben om een ​​yogische levensstijl te implementeren, zijn er een paar richtlijnen die we allemaal kunnen volgen.

Ten eerste moeten yogi’s levensstijlkeuzes maken die hen naar een plek van sattva brengen, een staat van gelijkmoedigheid en innerlijke vrede. Ten tweede moeten het tot stand brengen en behouden van een gezond lichaam, een gefocuste geest en een kalm hart prioriteiten zijn. Ten slotte moet een yogische levensstijl bevorderlijk zijn voor het nastreven van yoga, waarheid en spirituele kennis.

Een yogische levensstijl leiden, betekent niet dat je naar een ashram moet verhuizen of een teruggetrokken kluizenaar moet worden bovenop een berg. Je levensstijlkeuzes zullen weerspiegelen en worden afgestemd op de ashrama, of het stadium van yoga dat je momenteel nastreeft. Het invoeren van een yogische levensstijl kan ook zo geleidelijk zijn als nodig is op basis van je huidige levensomstandigheden. Je volledig inzetten voor een yogische manier van leven kan er uiteindelijk toe leiden dat je verhuist, anders eet, van baan verandert en nieuwe vriendschappen ontwikkelt – als dat de bedoeling is, kom je er op tijd bij.

Eet als een yogi

Traditioneel is een yogadieet vegetarisch of veganistisch, maar wat belangrijker is, is het minimaliseren van tamasische dierlijke eiwitten en het eten van meer sattvisch en voedselrijk fruit, groenten, volle granen en peulvruchten. Idealiter zou je moeten proberen om voedsel te eten dat biologisch, minimaal verwerkt, in het seizoen en lokaal geteeld is.

Slaap als een yogi

Acht uur lang slapen is essentieel voor een yogi om een ​​gefocuste en heldere geest, een uitgerust en energiek lichaam, een robuust immuunsysteem en een gelukkig hart te hebben. In het ideale geval plant een yogi zijn slaaptijd in zodat hij bij zonsopgang kan ontwaken – het beste moment van de dag om yoga of meditatie te beoefenen.

Heb lief als een yogi

Het omarmen en beoefenen van de vijf yama’s, de morele, ethische en maatschappelijke richtlijnen voor de praktiserende yogi, is gunstig voor het creëren van authentieke, intieme, medelevende en duurzame gezonde relaties. Geweldloosheid jegens anderen beoefenen, vermindert pijn en schept vertrouwen. Door met anderen onze waarheid te leven en te spreken, wordt duidelijke en eerlijke communicatie tot stand gebracht.

Leave a Response