AccessDeniedAccess DeniedBK2QZS5CKZ2CG9ZZGNITGXaNFkyWdPZETjQcr/PSgNsc97p0p0j8iVZ+bXmyzyRT3LckSYVW0HlMQ+YSr+g2Id3u7sI= Voordelen van vegan worden – Vera Westera
Lifestyle

Voordelen van vegan worden

Elk jaar nemen steeds meer mensen de beslissing om vegan te worden, en terecht! Er zijn zoveel geweldige manieren waarop veganisme ons leven kan verbeteren: fantastische gezondheidsvoordelen, minder stress voor ons milieu, efficiëntere manieren om onze bronnen te gebruiken en nog veel meer!

Er zijn zoveel unieke redenen waarom iemand ervoor kiest om een ​​veganistische levensstijl aan te nemen. Als je nadenkt over de overgang naar veganisme, is het belangrijk om na te denken over je moraal en de redenen waarom deze levensstijl je aanspreekt. Een grote verandering in levensstijl is gemakkelijker vol te houden als u van harte in uw beslissing gelooft. Denk na over de normen waaraan u zich verantwoordelijk houdt, en wat u helpt bij het beslissen wat goed en fout is.

Gezondheidsvoordelen

Een veganistisch dieet kan een van de gezondste manieren zijn om te leven. Plantaardige diëten moeten veel vers fruit en groenten, volle granen, bonen, peulvruchten, noten en zaden bevatten. Omdat veganistische diëten vaak sterk afhankelijk zijn van deze gezonde nietjes, bevatten ze meestal meer vitamines, mineralen, fytochemicaliën en vezels. Gezonde veganistische diëten zijn rijk aan vitamines B1, C en E, foliumzuur, magnesium en ijzer, terwijl ze ook weinig cholesterol en verzadigde vetten bevatten.

Veganistische diëten kunnen gezond zijn voor iedereen van elke leeftijd, inclusief kinderen, zwangere en zogende vrouwen en ouderen. Het is belangrijk op te merken dat veganisten speciale aandacht moeten besteden aan hun dieet om specifieke tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen. Er is weinig risico op een tekort in een goed gepland veganistisch dieet.

Effecten op het milieu

Er was een tijd tijdens onze evolutie dat het eten van vlees noodzakelijk was om te overleven. Het is zelfs een van de redenen waarom we hier vandaag zijn! Onze omgeving zal ons huidige niveau van voedselproductie echter niet veel langer kunnen ondersteunen. In 2010 brachten de VN een rapport uit waarin werd aangemoedigd om wereldwijd afstand te nemen van dierlijke producten. De effecten van de landbouw zullen naar verwachting aanzienlijk toenemen als gevolg van een toenemende bevolkingsgroei van dierlijke producten. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is het moeilijk om naar alternatieven te zoeken: mensen moeten eten. Een substantiële vermindering van de effecten zou alleen mogelijk zijn met een substantiële wereldwijde verandering van het dieet, weg van dierlijke producten.

Leave a Response