AccessDeniedAccess DeniedBK2QZS5CKZ2CG9ZZGNITGXaNFkyWdPZETjQcr/PSgNsc97p0p0j8iVZ+bXmyzyRT3LckSYVW0HlMQ+YSr+g2Id3u7sI= Beste bestemmingen aan de Central Coast van Californië – Vera Westera
Reizen

Beste bestemmingen aan de Central Coast van Californië

De Central Coast van Californië strekt zich ten zuiden uit van Ventura County, ten noorden van Monterey County en beslaat een groot deel van het land tussen Los Angeles en San Francisco. Het is echt uniek in zijn soort. Het heeft niet alleen een heerlijk warm klimaat, fantastische stranden, honderden wijnmakerijen en iconische attracties, het is ook de thuisbasis van Highway 1’s meest legendarische kustgebied en enkele van de meest aanlokkelijke kleine steden en dorpen van Californië. Voeg toe aan deze geweldige natuur, heerlijk eten en ongelooflijke geschiedenis van Californië, en je hebt een geweldige bestemming. Klaar om te ontdekken? Hier zijn enkele plekken om mee te beginnen:

Hearst Castle

Gebouwd als een thuis voor uitgeverijmagnaat William Randolph Hearst en ontworpen door de beroemde architect Julia Morgan (die ook Mills College in Oakland en Hearst’s veeboerderij en toevluchtsoord in Chihuahua, Mexico ontwierp), duurde het meer dan 30 jaar om het enorme Hearst Castle te bouwen en aan te trekken een verscheidenheid aan Hollywood-sterren zoals Cary Grant en Jean Harlow. Dit herenhuis in mediterrane heroplevingsstijl, gelegen op een heuveltop boven Highway 1 ten noorden van Cambria, staat vooral bekend om zijn extreme weelde, die volledig te zien is in de Neptune Pool van het landhuis, de privébibliotheek en de rijkdom aan internationale oudheden die Hearst heeft verworven grotendeels via het veilinghuis van Sotheby. Ooit was Hearst Castle zelfs de thuisbasis van ‘s werelds grootste privé-dierentuin.

Big Sur

Robuust, mysterieus en ongelooflijk in het oog springend, Big Sur is een van de meest indrukwekkende kustgebieden van Centraal-Californië, een traject van 90 mijl tussen San Simeon in het zuiden en Carmel in het noorden dat aan één kant over de Stille Oceaan en de kerstman loopt Lucia Mountains aan de andere kant. Het gebied herbergt tal van campings, torenhoge sequoia-bomen, verborgen stranden omgeven door kliffen en ruime wandelpaden in parken zoals Pfeiffer Big Sur en Julia Pfeiffer Burns.

Paso Robles

Paso Robles wordt vaak het ‘Wilde Westen van de wijngebieden van Amerika’ genoemd en is een stad in het binnenland aan de zuidelijke rand van de Salinas-vallei in Californië, waar ook diverse restaurants, olijfgaarden en een drietal warmwaterbronnen zijn die rijp zijn om te ontspannen. Drury James, de oom van de beroemde outlaw Jesse James, was een van de drie oprichters van de stad en tot op de dag van vandaag behoudt Paso Robles een beetje een voorsprong.

Leave a Response