Reizen

Dingen om te doen in Monterey, Californië

Fisherman's wharf (Monterey, California).

Als de sirene-oproep van de zee je roept, is er geen betere plek om te antwoorden dan in Monterey, Californië. Gelegen op ongeveer 100 mijl ten zuiden van San Francisco, nodigt de slaperige kustplaats bezoekers uit om het adembenemende uitzicht op de Stille Oceaan te bewonderen, deel te nemen aan verse visgerechten en de schilderachtige, nostalgische binnenstad te verkennen.

Monterey is misschien ontspannend, maar er zijn nog steeds een heleboel activiteiten om toeristen bezig te houden. Historische musea die de vroege dagen van de oorsprong van Californië vertellen, op het water gaan om walvissen te spotten of onder de zee duiken om te duiken, zijn slechts enkele van de opties om de dag in te vullen voordat je een cocktail bij zonsondergang bij de pier pakt.

Loop van Fisherman’s Wharf naar Cannery Row

Het is een prachtige wandeling van een half uur tussen Fisherman’s Wharf en Cannery Row. Onderweg zie je misschien Californische zeeleeuwen (vaak rondhangen op de rotsachtige steiger bij het Coast Guard Station), gewone zeehonden en zeeotters.

Zie de Californische zeeleeuwen

Bijna een kwart miljoen Californische zeeleeuwen leven langs de kust en op een drukke dag lijkt het soms alsof ze allemaal Monterey bezoeken. Je kunt ze zien loungen op de rotsen, zwemmen in de jachthaven en dobberen in de kelpbedden. Je hoort ze voordat je ze ziet – hun blaffende oproepen zijn luid en opvallend.

Ga walvissen kijken

Monterey Bay is een van de beste plekken aan de westkust om walvissen te spotten, met het langste seizoen in Californië. In feite duurt het min of meer het hele jaar. Het enige dat verandert, is wat je zou kunnen zien als je de zee op gaat. Het kunnen bultruggen zijn die zich voeden, orka’s die een grijze walvis en haar kalf achtervolgen, of zelfs een zeldzame spitssnuitdolfijn.

Verken de geschiedenis van Cannery Row

Cannery Row is de straat die parallel loopt aan de kustlijn van Monterey en is beroemd geworden door de gelijknamige roman die John Steinbeck in 1945 schreef.

Cannery Row is een mix van oude conservenfabrieken, met sardine-verwerkingsapparatuur die roest in lege kavels naast mooie hotels. Hoewel dat misschien minder dan aantrekkelijk klinkt, heeft het een zekere verkreukelde charme. Fans van het boek zullen vooral genieten van het zien van de historische arbeiderswoningen en de reductie-installatie.

Leave a Response