AccessDeniedAccess DeniedBK2QZS5CKZ2CG9ZZGNITGXaNFkyWdPZETjQcr/PSgNsc97p0p0j8iVZ+bXmyzyRT3LckSYVW0HlMQ+YSr+g2Id3u7sI= Waar te snorkelen en duiken op de Malediven – Vera Westera
Reizen

Waar te snorkelen en duiken op de Malediven

Het is niet verrassend dat snorkelen en duiken tot de topattracties op de Malediven behoren. De natie bestaat uit 22 atollen en bijna 1.200 koraaleilanden, waardoor de fascinerende onderwaterwereld van nature spectaculair is. Alle resorts bieden snorkelen. Als u er echter een kiest met een toegankelijk huisrif, kunt u rechtstreeks vanaf het strand gaan in plaats van op een vooraf afgesproken boottocht. Als je met een beperkt budget reist, verblijf dan op een lokaal bewoond eiland in een pension of hotel dat gespecialiseerd is in duiken. U bespaart een bundel op accommodaties, maar wordt naar dezelfde duiklocaties gebracht als resortgasten. Lees verder om te ontdekken waar u kunt snorkelen en duiken op de Malediven en ontdek de beste tijd om de Malediven te bezoeken.

Noordelijke Malé-atol

North Male Atoll, dat de hoofdstad Male omvat, heeft de meest uitgebreide koraalriffen en oudste duiklocaties op de Malediven. Het kromme Banana Reef (ook bekend als Gaathugiri) was de eerste die werd ontdekt en blijft erg populair. De ondiepe en diepe zones zijn geschikt voor duikers van alle niveaus, plus snorkelaars. De topografie is dramatisch met kliffen, grotten, levendig koraal en een overvloed aan divers zeeleven. Het rif is gemakkelijk bereikbaar per boot vanaf Hulhumale Island, en veel bedrijven, zoals Dive Club Maldives, organiseren dagtochten. Nabijgelegen vakantie-eilanden met prachtige huisriffen om te snorkelen en het onderwaterleven zijn Kurumba en Bandos. Lankan Manta Point is een andere opmerkelijke duiklocatie in de omgeving, waar mantaroggen van mei tot november hun huid laten schoonmaken door kleine vissen.

Zuidelijke Malé-atol

De uitdagende topografie van Quieter South Male Atoll is opwindend voor duikers. Een omvangrijk zeeleven, waaronder vele soorten haaien, gedijt goed in de vele grotten en de zes belangrijkste thila’s (kanalen) daar. De beste duikplek is Cocoa Thila (ook bekend als Cocoa Corner), een torenhoge diepwatertop met veel ravijnen in het midden van het Kandooma-kanaal. Guraidhoo Kandu South (ook wel Guraidhoo Corner genoemd) staat ook bekend om zijn gemengde topografie, terwijl Vadhoo Caves een verzameling zeeleven herbergt die beschutting bieden tegen de sterke stroming. Beginnende duikers kunnen het scheepswrak Kuda Giri verkennen, tussen de eilanden Maafushi en Dhigufinolhu.

Noord Ari-atol (Alifu Alifu-atol)

Het schilderachtige en centrale Ari-atol (ook bekend als Alif of Alifu-atol) ligt ten westen van Malé. Het is een droombestemming voor duikers en snorkelaars, want het is zowel toegankelijk als heeft een groot aantal locaties vol met grote pelagische soorten. De topografie van het atol bevat thila’s in plaats van lange stukken koraalbarrièrerif.

Leave a Response