AccessDeniedAccess DeniedBK2QZS5CKZ2CG9ZZGNITGXaNFkyWdPZETjQcr/PSgNsc97p0p0j8iVZ+bXmyzyRT3LckSYVW0HlMQ+YSr+g2Id3u7sI= Een andere manier om kleur toe te voegen – Vera Westera
Wonen

Een andere manier om kleur toe te voegen

Als u het plafond van uw kamer schildert, kan het meer opvallen. In dit artikel bespreken we welke kleuren te gebruiken en wat de beste combinaties zijn voor plafond en wanden.

Kleur hoeft niet beperkt te blijven tot muren en meubels. Er zijn andere manieren om een ​​kamer op te vrolijken en tot leven te wekken, zoals het schilderen van je plafond.

De chromatische bijdrage die u aan uw huis levert, is cruciaal. Decoratieve objecten moeten de kleuren in de kamer aanvullen. Daarom mag de kleur van de muren niet het enige aspect zijn waarop u zich concentreert.

Over het algemeen richten we ons op de vloer en muren, maar hoe zit het met het plafond? Het blijft meestal op de achtergrond en wordt niet zoveel gewaardeerd als het verdient. U kunt echter een adembenemend decoratief element missen als u vermijdt het plafond te combineren in uw interieurontwerpen.

Het plafond schilderen – in de kleur wit

Hoogstwaarschijnlijk zijn de plafonds in uw kamers wit. Dit betekent niet dat de muren ook wit zijn, maar we kiezen vaak veel wit. Wit is goed te combineren met alles. Het zorgt er echter niet voor dat het plafond opvalt.

Daarom richten we onze aandacht meer op de decoratieve objecten die passen bij de kleur van de muren. Als er een hanglamp is, geeft wit geen contrasterend effect of een esthetische confrontatie.

Aan de andere kant genereert het een gevoel van openheid en grotere amplitude. Als je de muren van de kamer met een donkere kleur schildert, voelt de kamer kleiner aan.

De beste combinaties tussen plafond en wanden

In de wereld van interieurontwerp moet er overeenstemming, harmonie en een combinatie van decoratieve middelen zijn. Daarom moet je een geweldige kleurencombinatie hebben voor het plafond en de muren.

We hebben al vermeld dat witte plafonds perfect zijn wanneer ze op de juiste manier worden gecombineerd met de muren. Op deze manier riskeer je de harmonie van de kamer niet.

Een andere mogelijkheid is om de kleuren om te keren, zodat de muren wit zijn en het plafond een donkere kleur krijgt. Het doel van dit proces is om te contrasteren en een omgekeerd effect te produceren dat erg aantrekkelijk is.

Aardse kleuren zien er geweldig uit zolang de donkerste aan het plafond hangt. Dit contrasteert de muren en het plafond en behoudt dezelfde kleurharmonie door de hele decoratieve set.

Als je van de kleur grijs houdt, raden we je aan om het plafond in deze kleur te schilderen. Het neutraliseert de decoraties beter en zorgt voor een onverschillige sfeer. Het benadrukt ook de tint op de muren.

Gebruik in het algemeen geen felle kleuren – het geeft de kamer een rommelige en overgedecoreerde look.

Leave a Response