AccessDeniedAccess DeniedBK2QZS5CKZ2CG9ZZGNITGXaNFkyWdPZETjQcr/PSgNsc97p0p0j8iVZ+bXmyzyRT3LckSYVW0HlMQ+YSr+g2Id3u7sI= Lessen over decoreren – Vera Westera
Wonen

Lessen over decoreren

Photo by ARAS Imaging (www.arasimaging.com)

De filmwereld kent niet alleen meesters in filmen, acteren of fotografie, maar ook decoratiemeesters. Esthetiek speelt een sleutelrol bij het arrangeren van scènes en sommige regisseurs hebben de kunst van kleur en vorm echt onder de knie.

De drie kenmerken achter het decor van Wes Anderson zijn een onberispelijk gebruik van het kleurenpalet; een aangeboren geschenk voor verhoudingen en symmetrie; en als laatste een golf van nostalgie.

De kunst van kleur

Mensen die zijn werk hebben gezien, zullen zijn stijl koppelen aan pastelkleuren. Naast pastelkleuren, gebruikt het ook moedig grijstinten, bruin en zwart.

Een vrije symmetrie

Seal is perfecte geometrie. Begrijp het niet verkeerd – hij streeft niet naar perfecte paren, identieke helften of saaie vierkante perfectie. In plaats daarvan maakt hij sets die georganiseerd zijn en naadloos in het verhaal passen. Elke tafel, boekenkast en muur is weer een ander kenmerk van zijn uitstekende werk.

Retro sfeer

Retro vibes met een vleugje moderniteit die naar buiten gluren. Hij zoekt naar klassieke stukken, antiek, items die verband houden met reizen, patroonpapier – en hij zoekt al die elementen met een plan in gedachten. Hoezeer hij een set ook kan vullen met details en objecten, geen enkel stuk mist een specifiek doel.

Na het lezen van onze post, vraag je je misschien af ​​hoe je deze prachtige decorstijl op je eigen huis kunt toepassen? Het is makkelijker dan je denkt.

Kies om te beginnen zorgvuldig uw kleurenpalet. Bekijk enkele van de paletten van bovenaf. Als u meer voorbeelden wilt bekijken.

Geef vervolgens uw interieur een vintage uitstraling met het juiste meubelstuk, verlichtingsarmaturen of uw stoffen. Zorg er ten slotte voor dat uw verhoudingen, lay-out en symmetrie allemaal in orde zijn. Gebruik bijvoorbeeld twee bijzettafels in uw woonkamer met een boekenkast erachter.

Neem de regisseursstoel om uw huisdecor samen te stellen. Vul het met sensaties door kleur en lay-out te gebruiken.

Leave a Response