Wonen

Marokkaanse huiskamerideeën

1.- Marokkaanse huiskamerideeën

Echte Marokkaanse woonkamers zoals deze weelderige met zijn levendige roze muren, geperforeerde metalen lantaarns en met fluweel beklede banketten zijn moeilijk na te bootsen zonder de prachtige gebeeldhouwde en geschilderde plafonds, dramatische ramen en architectonische bogen. Maar de Marokkaanse woonkamer is al lang een bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld en Marokkaanse elementen kunnen in elk interieur worden verwerkt.

Marokkaanse woonkamers zijn gezellige ruimtes met een veelvoud aan zitmogelijkheden om samen te komen met vrienden en familie, zoals loungey laaghangende banketachtige omhulde gestoffeerde banken geaccentueerd met grote salontafels of meerdere kleine tafels. Extra zitmogelijkheden zijn vaak klassieke Marokkaanse leren vloerpoefs, houtsnijwerk of sculpturale metalen stoelen en krukken. Marokkaanse metalen hanglampen en schansen staan ​​bekend om hun sculpturale uitstraling en magische schaduwpatronen bij nachtverlichting. Marokkaans textiel, waaronder kussens in een veelvoud aan texturen, kleuren en patronen, geweven plaids en Berber-tapijten die zowel in traditionele omgevingen als in de moderne interieurs van het midden van de eeuw werken waar ze populair waren en in hedendaagse huizen van vandaag.

Hoewel unapologetisch gedurfde kleuren en patronen een kenmerk zijn van Marokkaans design, wordt het ook gekenmerkt door sculpturale handgemaakte accessoires in natuurlijke materialen, zoals de klassieke witte en zwarte grafische patronen van Beni Ourain-tapijten, geweven manden en textiel zoals wollen pom pom-worpen en Marokkaanse trouwdekens. Deze Marokkaanse decorelementen kunnen textuur en interesse toevoegen aan de moderne kamers van de koekjessnijder en goed combineren met industriële, Scandinavische en andere populaire stijlen uit het midden van de eeuw om een ​​gelaagde, wereldse, multidimensionale look te creëren.

Eclectisch

Een eclectische, bereisde sfeer “die past bij de levensstijl en ervaring van haar klanten. Ik zie hoe de vintage koperen lamp, de vorm van de open haard, het vintage Perzische tapijt op de poef en de smeedijzeren krukken samenwerken om een ​​Andalusisch effect te creëren Om ervoor te zorgen dat de kamer niet te ver in die richting gaat (ik wil nooit dat een kamer er thematisch uitziet), hielden we midden in de eeuw details zoals de baarmoederstoel en de Noguchi-lantaarn boven de tafel achter in de kamer – evenals klassieke Amerikaanse stukken zoals de corduroy sofa en rugby gestreepte gordijnen.

Pastels en warme metalen

Een frisse, zachte, moderne Marokkaanse woonkamer begint met een frisse witte bank die is versierd met kussens die zwart-witte afbeeldingen combineren die zijn verzacht met een vleugje pastelroze. Warme metalen accenten zoals een traditioneel koperen theeblad en een koperen lantaarn vullen het kleurenpalet aan en een gestructureerd tapijt maakt de look af.

Neutraal Marokkaans met industriële accenten

Het neutrale palet van dit woonkamerontwerp krijgt diepte met textiel in donkere kleuren, een grafisch Beni Ourain-tapijt en rijkdom met handgemaakte accessoires zoals gesneden houten kommen en kandelaars. Industriële accenten zoals een salontafel met ruw uitgehouwen palet en een industriële vloerlamp versterken de look een beetje, de helderwitte bank houdt het een fris en eigentijds gevoel en het grafisch geweven Beni Ourain-tapijt in een geometrisch patroon verbindt het allemaal samen.

Marokkaanse make-over

De gezellige stoel bij het raam in dit huis in mediterrane stijl, een op Marokko geïnspireerde make-over met Moorse bogen. Ze accessoriseerde het zitgedeelte met sculpturale krukken in felle kleuren en Marokkaanse leren poefs op de vloer om een ​​uitnodigende ruimte te creëren met meerdere zitmogelijkheden die een knipoog zijn naar Marokkaanse stijl met een moderne uitstraling.

Leave a Response